Col·lecció Museogràfica Permanent Etnogràfica De La Casa Gran

 

Museu ubicat en l’edifici del segle XIX denominat com la Casa Gran (casa senyorial), on es pot visitar una almàssera, un celler, un pati, una cuina, una botiga i un menjador i habitació ambientada al segle XIX. A més hi ha una part d’oficines, aula didàctica i sala de conferències. La restauració es va realitzar a través de tallers d’ocupació i l’exposició museogràfica es va dissenyar amb l’ajuda del Museu Valencià d’Etnologia.

És una col·lecció museogràfica que quanta amb una afluència de públic de al voltant de 4.000 visites on es realitzen diverses activitats didàctiques i culturals.

 

Contacte

C/ Sant Antoni n.º 12 i 14, C.P. 46185, la Pobla de Vallbona, València

Telf. 962 76 35 13

http://www.lapobladevallbona.es/va/serveis-municipals/cultura/casa-gran

IVAM. Institut Valencià d’Art Modern

 

L’IVAM naix el 1986 amb l’aprovació de la seua llei de creació com a entitat de dret públic per les Corts Valencianes. Té com a objectiu la coneixença, tutela, incentivació i difusió de l’art modern i contemporani. El seu programa d’activitats inclou l’exhibició de la seua col·lecció artística, l’organització d’exposicions temporals i l’edició de catàlegs i altres publicacions que aprofundeixen en els temes tractats a les mostres, així com la celebració de conferències, cursos, projectes educatius i concerts relacionats amb les exposicions organitzades i amb altres camps de l’art actual. L’espai on s’ubica, el Centre Julio González, és un edifici de nova planta inaugurat el 1989, que presenta la col·lecció del museu juntament amb altres mostres de tipus temporal. Compta a més amb una sala ubicada al soterrani, la Sala de la Muralla,  que conserva restes de l’antiga fortificació medieval de la ciutat.

L’IVAM compta amb la subseu IVAM Alcoi situada a la primera planta de l’històric edifici de l’antic Mont de Pietat de la ciutat alacantina. L’oferta de l’IVAM Alcoi es centra en un programa expositiu concebut específicament per a l’espai i compta amb calendari de mediacions i programes culturals específic.

Contacte

C/ Guillem de Castro, 118 – 46003 València.

Telf. 963 17 66 03

www.ivam.es

Facebook: @gvaIVAM Twitter@gva_IVAM 

Youtube: GVA IVAM | Instagram: gva_ivam

L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia

 

El Museu Valencià d’Etnologia acosta a la ciutadania a la cultura llegada per la societat tradicional valenciana a través dels nombrosos objectes, fotografies i testimoniatges que van narrant com s’ha construït l’actual forma de viure i entendre el món. L’exposició permanent està organitzada en cinc àmbits que defineixen la relació entre les persones i el mitjà sobre el qual actuen: la ciutat, l’horta, la marjal, el secà i la muntanya. En cadascun d’aqueixos àmbits, els objectes i continguts es mostren en relació a eixos com “habitar” (espais domèstics), “conviure” (espais de trobada) i “treballar” (llocs de treball).

 

Contacte

C/ Corona, 36 – 46003 València

Telf. 963 88 36 18

www.museuvalenciaetnologia.es

Facebook: MuseovalenciaetnologiaTwitter: @valenciaetno

Instagram: museu_valencia_etnologia

MUSEARI

 

MUSEARI és un museu online, una institució permanent, sense ànim de lucre, al servei de la societat i oberta al públic, que adquireix, conserva, estudia, exposa i difon el seu patrimoni. Els objectius principals de MUSEARI són la promoció de l’educació artística i de la història com a instruments fonamentals per a la defensa dels drets humans, amb especial èmfasi en el respecte a la diversitat sexual.

Contacte

www.museari.com

Facebook: @museari Twitter@Museari | Instagram: museari.museu

Museus i col·leccions de la Universitat de València 

 

La Universitat de València ha generat al llarg de la seua història un ric patrimoni cultural i científic, que mostra al públic en diversos museus i col·leccions museogràfiques permanents amb les finalitats de difusió i estudi. L’edifici històric de la Universitat, actual Centre Cultural La Nau, presenta un conjunt d’obres artístiques relacionades amb la història de la institució. Les col·leccions científiques s’han originat a partir de l’activitat acadèmica i investigadora. El Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència, en les seus del Palau de Cerveró i de la Facultat de Medicina, i el Jardí Botànic obrin les seues portes a la ciutat de València. I al campus de Burjassot-Paterna poden visitar-se el Museu d’Història Natural, la Col·lecció d’instruments de l’Observatori Astronòmic i la Col·lecció de les Tecnologies de la Informació i Comunicació.

Contacte

www.colecciones.uv.es

Facebook: @patrimoniculturaluv Instagram: patrimoniculturaluv

Museu Visigot de Pla de Nadal 

 

El Museu Visigot de Pla de Nadal -MUPLA-, situat al Castell de Riba-roja, acull peces trobades en el jaciment arqueològic de Pla de Nadal. Mostra la història d’aquest excepcional palau manat construir per Teodomiro. Es fa un recorregut a través de la seua arquitectura, la seua decoració, la seua epigrafia. S’explica el treball dels pedrapiquers, estucadors i pintors a l’edifici. Finalment, es poden contemplar més de cent peces d’escultura, que constitueix la millor col·lecció  d’art decoratiu d’època visigoda d’Hispània i una de les més completes de tot l’Occident.
Aquest museu va ser el primer de la província de València a obtindre la Q de Qualitat per a museus atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i el segon d’Espanya a obtindre la “Safe Tourism Certified”.

Contacte

Castell de Riba-roja de Túria, c/ Cisterna 28, Sala Oratori.

Telf. 671 57 20 00

www.ribarojadeturiaturismo.com

Facebook: @TouristInfoRibarojadeTuria Twitter@riba_roja

Youtube: Riba-roja de Túria | Instagram: riba_roja

Museu de Belles Arts de València

El Museu de Belles Arts de València, per les seues col·leccions és el referent cultural més important de la Comunitat Valenciana en pintura gòtica, renaixentista, barroca i del segle XIX. Fundat en 1837, la seua col·lecció està formada per una gran pinacoteca i un ampli fons de dibuixos i estampes, escultures, peces arqueològiques, elements arquitectònics i arts sumptuàries. Els seus fons provenen dels convents valencians desamortitzats a principis del segle XIX, la qual cosa constitueix el gruix de la col·lecció pictòrica de fons antic; de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, sobretot obres d’acadèmics i alumnes, i de la Generalitat Valenciana, entre els quals destaca la donació realitzada per Pere Mª Orts-Bosch en 2004. Cal destacar l’important conjunt de retaules gòtics, les obres de Joan de Joanes, Francisco Ribalta, Ribera, Velázquez, Goya, Vicente López, Sorolla, Pinazo, Benlliure, etc.

 

Contacte

C/ San Pío V, nº 9, 46010 València

Telf. 963 87 03 00

http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/

Facebook: GVAMuseodeBellasArtesValencia | Twitter: @GVAmubav

Youtube: GVAMuseoBellasArtes | Instagram: gvamubav

Museu de Ceràmica de Manises

 

El Museu de Ceràmica de Manises va ser inaugurat l’any 1967 per a exposar els objectes d’art i ceràmica llegats a l’Ajuntament pel matrimoni Casanova Dalfó – Sanchis Causa. La col·lecció inicial ha crescut amb peces recuperades en excavacions, donacions i compres. També augmenta regularment amb les obres guanyadores de la Biennal Internacional de Ceràmica de Manises. Actualment compta amb més de 5.500 peces, produïdes principalment a Manises, amb una cronologia que comprén des del segle XIV fins el XX i ceràmica contemporània de creació. L’espai i l’exposició actuals són fruit de l’ampliació i nou pla museogràfic inaugurats l’any 1989.

 

Contacte

C/ Sagrari, 22 – 46940, Manises, València

Telf. 961 52 10 44

http://www.manises.es/es/ayto/museos/mcm 

Facebook: museuceramica.manises

Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March

 

El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March es troba instal·lat en la casa de l’Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l’exposició permanent ens permet conéixer les formes de vida d’una família de la comarca que com era freqüent dins del context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenien els seus recursos del treball de la terra. Les peces que componen les col·leccions van ser donades per famílies dels vint municipis de la comarca de l’Horta Sud.

 

Contacte

C/ Mare de Déu de l’Olivar, 30 – 46900, Torrent, València

Telf. 961 58 82 21

www.museuhortasud.com

Facebook: Museu Horta SudTwitter: @Museuhortasud

Museu de Història de València

 

El Museu d’Història de València custòdia principalment col·leccions arqueològiques i artístiques, però també unes altres de caràcter arxivístic, bibliogràfic, tecnològic o etnogràfic, reunides amb la intenció de fer comprensible l’esdevenir històric de la ciutat. Els fons arqueològics procedeixen en la seua majoria de les intervencions arqueològics que des de mitjan segle XX s’han realitzat en la ciutat, encara que també hi ha alguns objectes de col·lecció, adquirides en el seu moment per l’Ajuntament, destacant diferents conjunts de la col·lecció Martí Esteve. Les pintures i escultures procedeixen dels fons artístiques municipals. El museu exhibeix també diferents peces d’altres museus i institucions, com per exemple el retrat de Germana de Foix, cedit pel Museu de Belles Arts, o un interessant lot ceràmic del Museu González Martí. Finalment hi ha fons donats o cedits per particulars

 

Contacte

C/ Valencia, 42 – 46920 Mislata, València (junto Parque de Cabecera)

Telf. 963 701105 – 963 701178

E-mail: mhv@valencia.es

www.valencia.es/mhv

Facebook: MusHistValencia | Twitter: @MusHistValencia 

Museu Municipal de Cerámica de Paterna

 

El Museu va començar la seua marxa amb la missió de protegir, conservar, estudiar, publicar i exposar el patrimoni històric i arqueològic de la localitat. Les intervencions arqueològiques que es desenvolupen en el municipi són l’única font de la qual es proveeixen les diverses col·leccions del museu. Fons que mostren un passat terrisser reconegut en el present i reconeixedor en el passat. Des dels seus inicis, les sales expositives acullen peces d’aquell llegat, els testimoniatges materials del qual mostren als nostres visitants un saber i un fer dels nostres avantpassats, els magistri operis terre, treball que va ser molt estimat durant tota la baixa edat mitjana. Amb la troballa d’una vila romana en el nucli urbà, des de 2012 el museu exposa també part de la cultura material recuperada en aquest jaciment..

 

Contacte

Plaça del Poble, 1 – 46980 Paterna, València

Telf. 961 37 96 57

https://www.paterna.es/es/areas-gestion-municipal/cultura-juventud/museo-de-la-ceramica.html

Facebook: MuseoCeramicaPaterna 

Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”

 

El Museu Nacional de Ceràmica va ser creat el 1947 arran de la donació a l’Estat de la col·lecció de ceràmica de Manuel González Martí. El 1954 es va instal·lar a la seua actual seu, el palau del marqués de Dosaigües, edifici gòtic reformat en diverses ocasions. Del segle XVIII conserva la portada d’alabastre de Hipólito Rovira i Ignacio Vergara. El Museu alberga ceràmica espanyola i especialment valenciana (Paterna, Manises, L’Alcora), ceràmica estrangera, col·leccions d’arts decoratives (mobiliari, indumentària, joieria…), així com pintura, gravat i escultura

 

Contacto

C/ Poeta Querol, 2 – 46002 València

Telf. 963 51 63 92

www.mecd.gob.es/mnceramica

Facebook: Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí

Twitter: @MNCeramica

Museu del Palmito d’Aldaia

 

El MUPA és el centre de difusió de l’artesania i l’art del palmito valencià. Presenta una extensa representació de palmitos amb cronologies que van des del S.XVII fins als nostres dies, així com un ampli repertori de maquinària tradicional, peces i utensilis típics del procés d’elaboració del palmito. El MUPA té el reconeixement de Col·lecció Museogràfica Permanent de la Comunitat Valenciana. Està situat en la Casa de la Llotgeta d’Aldaia, un edifici de finals del segle XVI i principis del XVII. El MUPA disposa de la Sala de la Llotgeta destinada a exposicions temporals sobre el món del palmito i la cultura en general.

 

Contacte

C/ Església, 2 – 46960 València

Telf. 961 11 69 48

www.aldaia.es/mupa/el-mupa/presentacio

Facebook: mupa museu del palmito

Museu de Prehistòria de València

 

Institució científica dedicada a conservar, investigar i difondre el ric patrimoni arqueològic valencià. La major part de les seues col·leccions procedeix de les excavacions del Servei d’Investigació Prehistòrica, el qual naix al mateix temps que el museu, en 1927. Posseeix una biblioteca especialitzada en prehistòria, així com un departament de restauració. Les sales d’exposició permanent reuneixen els principals testimonis dels temps prehistòrics i antics, com les plaquetes pintades de la Cova del Parpalló, els vasos ceràmics de la cultura ibèrica, diferents troballes d’època romana com l’Apol·lo de Pinedo i una sala dedicada a la història del diners. Les exposicions temporals acullen diferents temàtiques, totes relacionades amb el patrimoni arqueològic.

 

Contacte

C/ Corona, 36 – 46003 València

Telf. 963 88 35 65

http://www.museuprehistoriavalencia.es/web_mupreva/

Facebook: MuprevaTwitter: @muprevaInstagram: mupreva

Museu de la Rajoleria de Paiporta

 

El Museu de la Rajoleria de Paiporta és un centre de conservació, difusió, investigació del patrimoni etnològic de l’Horta, centrat en l’activitat fabril de rajola.

Amb aquest objectiu, el museu compta d’una programació estable d’activitats, la realització de visites guiades i tallers didàctics per a tot el públic, així com l’existència d’un arxiu fotogràfic.

Cal destacar que el museu es troba instal·lat en l’antiga fàbrica de rajoles El Pilar, mes coneguda com el Rajolar de Bauset. Les instal·lacions estan dividides en dos espais; l’exposició permanent situada en els antics forns Hoffmann i la sala d’exposicions temporals en la part superior on es realitzen tot tipus d’activitats culturals.

Contacte

Calle Enrique Reig, 3, 46200 Paiporta, València.

Telf. 963 97 6 388

https://museudelarajoleria.paiporta.es