
Col·lecció Museogràfica Permanent Etnogràfica De La Casa Gran
Museu ubicat en l’edifici del segle XIX denominat com la Casa Gran (casa senyorial), on es pot visitar una almàssera, un celler, un pati, una cuina, una botiga i un menjador i habitació ambientada al segle XIX. A més hi ha una part d’oficines, aula didàctica i sala de conferències. La restauració es va realitzar a través de tallers d’ocupació i l’exposició museogràfica es va dissenyar amb l’ajuda del Museu Valencià d’Etnologia.
És una col·lecció museogràfica que quanta amb una afluència de públic de al voltant de 4.000 visites on es realitzen diverses activitats didàctiques i culturals.
Contacte
C/ Sant Antoni n.º 12 i 14, C.P. 46185, la Pobla de Vallbona, València
Telf. 962 76 35 13
http://www.lapobladevallbona.es/va/serveis-municipals/cultura/casa-gran

IVAM. Institut Valencià d’Art Modern
L’IVAM naix el 1986 amb l’aprovació de la seua llei de creació com a entitat de dret públic per les Corts Valencianes. Té com a objectiu la coneixença, tutela, incentivació i difusió de l’art modern i contemporani. El seu programa d’activitats inclou l’exhibició de la seua col·lecció artística, l’organització d’exposicions temporals i l’edició de catàlegs i altres publicacions que aprofundeixen en els temes tractats a les mostres, així com la celebració de conferències, cursos, projectes educatius i concerts relacionats amb les exposicions organitzades i amb altres camps de l’art actual. L’espai on s’ubica, el Centre Julio González, és un edifici de nova planta inaugurat el 1989, que presenta la col·lecció del museu juntament amb altres mostres de tipus temporal. Compta a més amb una sala ubicada al soterrani, la Sala de la Muralla, que conserva restes de l’antiga fortificació medieval de la ciutat.
L’IVAM compta amb la subseu IVAM Alcoi situada a la primera planta de l’històric edifici de l’antic Mont de Pietat de la ciutat alacantina. L’oferta de l’IVAM Alcoi es centra en un programa expositiu concebut específicament per a l’espai i compta amb calendari de mediacions i programes culturals específic.
Contacte
C/ Guillem de Castro, 118 – 46003 València.
Telf. 963 17 66 03

L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia
L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia col·lecciona, investiga i difon tot allò relacionat amb la cultura tradicional i popular valenciana. La seua exposició permanent No és fàcil ser valencià/na reflexiona entorn de la contínua evolució i contradicció de les identitats culturals, en debat permanent entre un món culturalment cada vegada més homogeni i el desig de mantindre els costums i pràctiques que es consideren pròpies i que arrelen a un territori i a una col·lectivitat. Amb la seua programació temporal: exposicions, programes d’activitats com Espanta la por, Etnomúsic, Etnocinema o els tallers didàctics ens porten de les cultures tradicionals a la interculturalitat global actual. Desenvolupa programes d’investigació, publica una revista i dues col·leccions temàtiques de llibres, ofereix els serveis d’una biblioteca especialitzada i col·labora amb nombrosos ajuntaments en la recuperació i difusió del patrimoni local, impulsant també la Xarxa de Museus Etnològics Locals de la Diputació de València.
Contacte
C/ Corona, 36 – 46003 València
Telf. 963 88 36 18
Facebook: @letnomuseu | Twitter: @letnomuseu
Instagram: letnomuseu | Youtube /muvalenciaetnologia

MUSEARI
MUSEARI és un museu online, una institució permanent, sense ànim de lucre, al servei de la societat i oberta al públic, que adquireix, conserva, estudia, exposa i difon el seu patrimoni. Els objectius principals de MUSEARI són la promoció de l’educació artística i de la història com a instruments fonamentals per a la defensa dels drets humans, amb especial èmfasi en el respecte a la diversitat sexual.
Contacte
Facebook: @museari | Twitter: @Museari | Instagram: museari.museu

Museus i col·leccions de la Universitat de València
La Universitat de València ha generat al llarg de la seua història un ric patrimoni cultural i científic, que mostra al públic en diversos museus i col·leccions museogràfiques permanents amb les finalitats de difusió i estudi. L’edifici històric de la Universitat, actual Centre Cultural La Nau, presenta un conjunt d’obres artístiques relacionades amb la història de la institució. Les col·leccions científiques s’han originat a partir de l’activitat acadèmica i investigadora. El Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència, en les seus del Palau de Cerveró i de la Facultat de Medicina, i el Jardí Botànic obrin les seues portes a la ciutat de València. I al campus de Burjassot-Paterna poden visitar-se el Museu d’Història Natural, la Col·lecció d’instruments de l’Observatori Astronòmic i la Col·lecció de les Tecnologies de la Informació i Comunicació.
Contacte
Facebook: @patrimoniculturaluv | Instagram: patrimoniculturaluv

Museu Visigot de Pla de Nadal
El Museu Visigot de Pla de Nadal -MUPLA-, situat al Castell de Riba-roja, acull peces trobades en el jaciment arqueològic de Pla de Nadal. Mostra la història d’aquest excepcional palau manat construir per Teodomiro. Es fa un recorregut a través de la seua arquitectura, la seua decoració, la seua epigrafia. S’explica el treball dels pedrapiquers, estucadors i pintors a l’edifici. Finalment, es poden contemplar més de cent peces d’escultura, que constitueix la millor col·lecció d’art decoratiu d’època visigoda d’Hispània i una de les més completes de tot l’Occident.
Aquest museu va ser el primer de la província de València a obtindre la Q de Qualitat per a museus atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i el segon d’Espanya a obtindre la “Safe Tourism Certified”.
Contacte
Castell de Riba-roja de Túria, c/ Cisterna 28, Sala Oratori.
Telf. 671 57 20 00
www.ribarojadeturiaturismo.com
Facebook: @TouristInfoRibarojadeTuria | Twitter: @riba_roja
Youtube: Riba-roja de Túria | Instagram: riba_roja

Museu de Belles Arts de València
El Museu de Belles Arts de València, per les seues col·leccions és el referent cultural més important de la Comunitat Valenciana en pintura gòtica, renaixentista, barroca i del segle XIX. Fundat en 1837, la seua col·lecció està formada per una gran pinacoteca i un ampli fons de dibuixos i estampes, escultures, peces arqueològiques, elements arquitectònics i arts sumptuàries. Els seus fons provenen dels convents valencians desamortitzats a principis del segle XIX, la qual cosa constitueix el gruix de la col·lecció pictòrica de fons antic; de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, sobretot obres d’acadèmics i alumnes, i de la Generalitat Valenciana, entre els quals destaca la donació realitzada per Pere Mª Orts-Bosch en 2004. Cal destacar l’important conjunt de retaules gòtics, les obres de Joan de Joanes, Francisco Ribalta, Ribera, Velázquez, Goya, Vicente López, Sorolla, Pinazo, Benlliure, etc.
Contacte
C/ San Pío V, nº 9, 46010 València
Telf. 963 87 03 00
http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/
Facebook: GVAMuseodeBellasArtesValencia | Twitter: @GVAmubav
Youtube: GVAMuseoBellasArtes | Instagram: gvamubav

Museu de Ceràmica de Manises
El Museu de Ceràmica de Manises va ser inaugurat l’any 1967 per a exposar els objectes d’art i ceràmica llegats a l’Ajuntament pel matrimoni Casanova Dalfó – Sanchis Causa. La col·lecció inicial ha crescut amb peces recuperades en excavacions, donacions i compres. També augmenta regularment amb les obres guanyadores de la Biennal Internacional de Ceràmica de Manises. Actualment compta amb més de 5.500 peces, produïdes principalment a Manises, amb una cronologia que comprén des del segle XIV fins el XX i ceràmica contemporània de creació. L’espai i l’exposició actuals són fruit de l’ampliació i nou pla museogràfic inaugurats l’any 1989.
Contacte
C/ Sagrari, 22 – 46940, Manises, València
Telf. 961 52 10 44
http://www.manises.es/es/ayto/museos/mcm
Facebook: museuceramica.manises

Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March
El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March es troba instal·lat en la casa de l’Estudiant de Boqueta, una antiga casa de pagesos construïda durant la primera dècada del segle XX. La visita a l’exposició permanent ens permet conéixer les formes de vida d’una família de la comarca que com era freqüent dins del context de la societat preindustrial, en la majoria dels casos obtenien els seus recursos del treball de la terra. Les peces que componen les col·leccions van ser donades per famílies dels vint municipis de la comarca de l’Horta Sud.
Contacte
C/ Mare de Déu de l’Olivar, 30 – 46900, Torrent, València
Telf. 961 58 82 21
Facebook: Museu Horta Sud | Twitter: @Museuhortasud

Museu de Història de València
El Museu d’Història de València custòdia principalment col·leccions arqueològiques i artístiques, però també unes altres de caràcter arxivístic, bibliogràfic, tecnològic o etnogràfic, reunides amb la intenció de fer comprensible l’esdevenir històric de la ciutat. Els fons arqueològics procedeixen en la seua majoria de les intervencions arqueològics que des de mitjan segle XX s’han realitzat en la ciutat, encara que també hi ha alguns objectes de col·lecció, adquirides en el seu moment per l’Ajuntament, destacant diferents conjunts de la col·lecció Martí Esteve. Les pintures i escultures procedeixen dels fons artístiques municipals. El museu exhibeix també diferents peces d’altres museus i institucions, com per exemple el retrat de Germana de Foix, cedit pel Museu de Belles Arts, o un interessant lot ceràmic del Museu González Martí. Finalment hi ha fons donats o cedits per particulars
Contacte
C/ Valencia, 42 – 46920 Mislata, València (junto Parque de Cabecera)
Telf. 963 701105 – 963 701178
E-mail: mhv@valencia.es
Facebook: MusHistValencia | Twitter: @MusHistValencia

Museu Municipal de Cerámica de Paterna
El Museu va començar la seua marxa amb la missió de protegir, conservar, estudiar, publicar i exposar el patrimoni històric i arqueològic de la localitat. Les intervencions arqueològiques que es desenvolupen en el municipi són l’única font de la qual es proveeixen les diverses col·leccions del museu. Fons que mostren un passat terrisser reconegut en el present i reconeixedor en el passat. Des dels seus inicis, les sales expositives acullen peces d’aquell llegat, els testimoniatges materials del qual mostren als nostres visitants un saber i un fer dels nostres avantpassats, els magistri operis terre, treball que va ser molt estimat durant tota la baixa edat mitjana. Amb la troballa d’una vila romana en el nucli urbà, des de 2012 el museu exposa també part de la cultura material recuperada en aquest jaciment..
Contacte
Plaça del Poble, 1 – 46980 Paterna, València
Telf. 961 37 96 57
https://www.paterna.es/ca/arees-gestio-municipal/biblioteques-museus/museus.html
Facebook: MuseoCeramicaPaterna

Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”
El Museu Nacional de Ceràmica va ser creat el 1947 arran de la donació a l’Estat de la col·lecció de ceràmica de Manuel González Martí. El 1954 es va instal·lar a la seua actual seu, el palau del marqués de Dosaigües, edifici gòtic reformat en diverses ocasions. Del segle XVIII conserva la portada d’alabastre de Hipólito Rovira i Ignacio Vergara. El Museu alberga ceràmica espanyola i especialment valenciana (Paterna, Manises, L’Alcora), ceràmica estrangera, col·leccions d’arts decoratives (mobiliari, indumentària, joieria…), així com pintura, gravat i escultura
Contacto
C/ Poeta Querol, 2 – 46002 València
Telf. 963 51 63 92
Facebook: Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí
Twitter: @MNCeramica

Museu del Palmito d’Aldaia
El MUPA és el centre de difusió de l’artesania i l’art del palmito valencià. Presenta una extensa representació de palmitos amb cronologies que van des del S.XVII fins als nostres dies, així com un ampli repertori de maquinària tradicional, peces i utensilis típics del procés d’elaboració del palmito. El MUPA té el reconeixement de Col·lecció Museogràfica Permanent de la Comunitat Valenciana. Està situat en la Casa de la Llotgeta d’Aldaia, un edifici de finals del segle XVI i principis del XVII. El MUPA disposa de la Sala de la Llotgeta destinada a exposicions temporals sobre el món del palmito i la cultura en general.
Contacte
C/ Església, 2 – 46960 València
Telf. 961 11 69 48
www.aldaia.es/mupa/el-mupa/presentacio
Facebook: mupa museu del palmito

Museu de Prehistòria de València
Institució científica dedicada a conservar, investigar i difondre el ric patrimoni arqueològic valencià. La major part de les seues col·leccions procedeix de les excavacions del Servei d’Investigació Prehistòrica, el qual naix al mateix temps que el museu, en 1927. Posseeix una biblioteca especialitzada en prehistòria, així com un departament de restauració. Les sales d’exposició permanent reuneixen els principals testimonis dels temps prehistòrics i antics, com les plaquetes pintades de la Cova del Parpalló, els vasos ceràmics de la cultura ibèrica, diferents troballes d’època romana com l’Apol·lo de Pinedo i una sala dedicada a la història del diners. Les exposicions temporals acullen diferents temàtiques, totes relacionades amb el patrimoni arqueològic.
Contacte
C/ Corona, 36 – 46003 València
Telf. 963 88 35 65

Museu de la Rajoleria de Paiporta
El Museu de la Rajoleria de Paiporta és un centre de conservació, difusió, investigació del patrimoni etnològic de l’Horta, centrat en l’activitat fabril de rajola.
Amb aquest objectiu, el museu compta d’una programació estable d’activitats, la realització de visites guiades i tallers didàctics per a tot el públic, així com l’existència d’un arxiu fotogràfic.
Cal destacar que el museu es troba instal·lat en l’antiga fàbrica de rajoles El Pilar, mes coneguda com el Rajolar de Bauset. Les instal·lacions estan dividides en dos espais; l’exposició permanent situada en els antics forns Hoffmann i la sala d’exposicions temporals en la part superior on es realitzen tot tipus d’activitats culturals.
Contacte
C/ Enrique Reig, 3, 46200 Paiporta, València.
Telf. 963 97 6 388

Museu Benlliure
La Casa Museu Benlliure és un museu pertanyent a l’Ajuntament de València que té per objecte l’estudi, la difusió i la conservació de l’obra dels pintors Josep i Peppino Benlliure. Es va crear en 1957 arran de la donació efectuada per María Benlliure Ortiz.
Custodia unes tres-centes obres dels pintors titulars a més d’una bona quantitat de quadres i escultures fetes pels altres artistes de la família, Blai, Joan Antoni i Marià Benlliure, com també d’altres importants creadors del moment com Joaquim Sorolla i Santiago Rusiñol.
L’edifici es va construir entre 1880 i 1883 segons disseny de V. Miguel i Viñuelas. Les estances de la planta baixa recreen l’ambient de l’època amb mobles i atifells originals de la família. Un petit i agradable jardí dona accés al pavelló de pintura, característic espai de treball d’un pintor del segle XIX ple d’antiguitats i curiositats.
Contacte
C/ Blanquerías 23, 46003, Valencia.
Telf. 963 919 103
E-mail: cmbenlliure@valencia.es
https://cultural.valencia.es/museu/casa-museu-benlliure/
Instagram: museobenlliure

Casa Museu Conchita Piquer
En ple barri de Morvedre s’alça l’edifici on va nàixer l’actriu i cantant valenciana Concha Piquer (València, 1906 – Madrid, 1990), convertit en casa museu dedicat a la seua memòria. L’immoble consta de planta baixa i un pis. Construït cap a 1900, representa el típic habitatge unifamiliar de classe obrera, valuós testimoniatge de l’urbanisme higienista de l’època.
En este museu coneixerem l’ambient vivencial de la primera infància de l’actriu mitjançant la recreació de la decoració i el mobiliari de l’època. A més, ens acosta a la trajectòria i rellevància artística de Concha Piquer a través d’objectes personals i materials diversos vinculats a la seua carrera professional.
Contacte
C/Ruaya, 23, 46009 València
Telf.: 96 348 56 59
E-mail: sccmuseos@valencia.es

Museu Faller de València
El Museu Faller de València és un museu únic perquè la seua col·lecció de ninots indultats, es forma cada any per votació popular entre els ninots que les comissions falleres presenten a l’Exposició del Ninot des de 1934. El Museu Faller es va instal·l’ar en 1971 en l’antic convent de Sant Vicent de Paül de Montolivet. Junt als ninots indultas grans i infantils s’exposen la col·lecció de cartells oficials de Falles, els quadres de les Falleres Majors de València, la col·lecció d’insígnies de comissions falleres, així com esbossos de falles i fotografies de la festa.
Contacte
Calle Monteolivet 4, 46006, Valencia.
Telf. 962 084 625
https://www.valencia.es/-/infociudad-museo-fallero-de-valencia